Smoky Beast BBQ-røgeovn brugervejledning/garantibetingelser:
(modeller: Smoky Beast, Smoky Beast XL)

OBS! Læs brugervejledningen, før du bruger produktet. Produktet er kun til udendørs brug. Produktet er drevet af træ/briketter/grillkul. Ved overdækket grill og grilning forbrænder du forskellige brændstoffer. Du finder en oversigt over tilberedningsmetoderne og brugen af ​​brændstoffer nedenfor.

 

Sikkerhedskrav:

  • Efterlad ikke produktet uden opsyn, når det er i brug.
  • Børn bør ikke bruge produktet.
  • Produktet må kun bruges til det tilsigtede formål.
  • Produktet kan udgøre en brandfare, når det er i brug.
  • Flyt ikke produktet eller forsøg at fjerne nogen dele, når produktet er i brug.
  • Anbring ikke produktet i nærheden af ​​brændbare genstande, når det er i brug.
  • Anbring ikke produktet på et trægulv eller en træterrasse.
  • Brug ikke et ufuldstændigt produkt – tjek at alle detaljer er samlet (skab, skorsten, termometer).
  • Ved moderat og hård vind skal der monteres en prop på grillovnens låg i åben position, som forhindrer låget i at falde ned under påvirkning af vinden.

 

Produktdele:

  • Kogeovn (corten stål)
  • Carbon seng (corten stål)
  • Grillriste i rustfrit stål (2 stk)
  • Skorstene (2 stk)
  • Fastgørelsesbolte med møtrik og spændeskiver til skorstenen (8 stk.)
  • Termometer til ovnen + fikseringsmøtrik (1 stk)
  • Vandopsamler (1 stk)
  • Fedtopsamler (1 stk)
  • Grillkulsskab (1 stk)
  • Grillbriketskab (1 stk)
  • Støbejernsrist (1 stk)
  • Spand (1 stk)

 

Om grillmulighederne med Smoky Beast-røgeovnen:

 

  1. Overdækket BBQ: Grillovnen fyres med brænde eller grillbriketter. Du kan også blande disse to, altså starte med grillbriketter og efter cirka 1,5-2 timer smide træ på glødende briketter. Grillbriketterne er meget praktiske, fordi de ikke efterlader sod og holder temperaturen stabil. Det skal dog tages i betragtning, at briketter ikke brænder på under hele tilberedningsperioden, hvilket for eksempel til BBQ ribben er omkring 4 timer.

 

Gennemsnitstemperaturen i ovnen under BBQ-tilberedning skal være 90-120°C. Sådan bruges: For de bedste resultater, brug en briketbalje til at lave bål. Briketbaljen kan bruges til opvarmning med både træ- og grillbriketter. Bunden af ​​briketpanden er perforeret, det sikrer en jævn luftudskiftning og som et resultat produceres der røg af højere kvalitet. Videotutorialen er også tilgængelig: HER (tænding mellem 0:17-0:40 og yderligere information 1:14-1:20)

 

Ved tilberedning af kød tilsættes der normalt vand til vandbadet under hele tilberedningen. Instruktioner til at tilføje vand til vandbadet vises i begyndelsen af ​​videoen. Ved tilberedning af fisk er det ikke nødvendigt at tilsætte vand, fordi fisken koger hurtigere og ikke behøver så meget ekstra fugt som kød.

 

  1. Grillning: brændt med grillkul. Kul placeres i grillens kulbad (W-profilbad) direkte under grillristene. Yderligere røg kan tilføres ved at tilføje fugtige træspåner eller savsmuld til kullet. Ved varmgrillning bør gennemsnitstemperaturen i ovnen ideelt set være 200-300°C. Tip: Fjern grillristen fra ovnen under opvarmning for at forhindre, at maden klæber til risten. Sæt grillristen ind i ovnen lige før maden lægges på risten.

 

3. Varmrøgning: BBQ-rygergrillen fyres med træ, men ikke med så meget varme som med en overdækket BBQ. Vandopsamleren fyldes ikke med vand. Der bør gives mere røg, hertil kan du lægge våde flis i ildstedet. Anbefalet temperatur i ovnen er mellem 60-80°C.

 

4. Koldrøgning: Smoky Beast røggrillen kan bruges til koldrøgning, hertil skal der placeres en koldrøggenerator i pejsen, og temperaturområderne skal overvåges, så råvaren ikke ødelægges under rygningsprocessen. Anbefalet temperatur i ovnen er mellem 15-25°C, dvs. koldrøgning kan kun foretages, hvis der er passende forhold udenfor.

 

Sammensætning og brug af Smoky Beast røggrillen: Produktet er færdigmonteret på fabrikken – du behøver kun at samle skorsten, kasser og termometer og skrue røggrillens bolte i.

Før første brug:

Se installationsvideoen.

 

  1. Fjern alle emballagedele udefra og inde i rygergrillen.
  2. Monter skorstenen og termometeret, spænd boltene.
  3. Placer skufferne og askegitteret.
  4. Placer rygegrillen på en stabil og jævn ildsikker overflade.
  5. Læg 1-2 kg kød med højt fedtindhold, f.eks. bacon eller svinefedt, på grillristen.
  6. Fyr i kullejet (nederste del af ovnen) og hold en temperatur på ca +120°C i 1-2 timer.
  7. Brug træ (elletræ, frugttræer, eg) til den første indkøring af ovnen.
  8. Hold skorstensspjældet åbent, så alle tekniske olier kan fordampe væk fra røggrillen.
  9. Efter denne procedure skal du lade røggrillen køle af.
  10. Kødet er ikke egnet til brug efter proceduren (heller ikke til kæledyr). Denne procedure er nødvendig for at alle tekniske olier kan fordampe og for at ovnens indervægge danner et beskyttende lag af sod.

 

Overfladebehandling af cortenstål: røgeovnen lavet af 3 mm cortenstål, som er vejrbestandigt og får en brunlig nuance med tiden. Hvis du vil have overfladen til at ”ruste” hurtigere (når rygergrillen er ny, har den en sølvgrå farve som almindeligt stål) anbefaler vi at sprøjte overfladen af ​​røgrillen med en 1% saltopløsning, der fremskynder stegningen. OBS! Saltet skal vaskes af, efter at rusten har vist sig, eller ovnen skal opbevares et sted, hvor regnen vil gøre sit arbejde. Hvis du behandler overfladerne inden den første forbrænding, sker oxidationsprocessen hurtigere. Overfladerne skal sprøjtes 3-10 gange for at opnå et resultat. Direkte sollys fremskynder rustprocessen. Sammen med røgeovnen får du også en detaljeret vedligeholdelsesvejledning til cortenstål. Alle manualer er også tilgængelige i elektronisk form online: www.grillsymbol.dk

 

Anvendelsesformål for de forskellige samlere og skabe:

 

  1. Vandopsamleren er opsamleren i bunden med en jævn bund. Den fjernes kun til rengøring, 1-2 gange om året afhængig af brugsintensiteten eller så hvis der har samlet sig meget aske under grilningen.Påfyldningen sker gennem røret, som er på højre side af ovnens front.Vandbadet kan fyldes med en haveslange, vandkande eller enhver anden beholder med hældetud.Badekarret har et overløb, det vil sige, at overskydende vand løber ud af ovnen og ind i spanden.

2. Fedtopsamleren er et trapezformet bad med glat bund i midten. Den bruges til BBQ madlavning og ved hjælp af denne balje løber fedtet ned i karret ned i spanden. Fedtopsamleren monteres over vandbadet og under grillristene. Fedtopsamleren kan rengøres i henhold til dens visuelle tilstand. Det skal sikres, at overløbsrøret ikke er blokeret.

 

  1. Grillkulskabet er lavt perforeret og har W-profil. Monteres ind i vandopsamleren. Bruges til at grille med kul, ikke til BBQ. For at bruge grillkulskabet skal fedtopsamleren fjernes.

 

  1. Beholder til grillbriket. Har høje sider, har de mindste dimensioner af alle containere. Placeret i kullejet. Anvendelse: fyld sengen halvt med grillbriketter (f.eks. Webers briketter 60 stk), tænd briketterne og placer karret inden for døren til pejsen. Hold lågen og skorstensspjældene åbne i starten, så at briketterne antændes ordentligt.

 

 

Termometer og vandkondensering på indersiden af ​​termometerglasset:

På grund af vejrforhold som regn og temperaturudsving, samt særegenheder baseret på ovnens placering, kan der dannes vanddråber eller tåge på indersiden af ​​termometerglasset. Det forstyrrer ikke madlavningen, da varmen fra den fungerende ovn fordamper fugten, der samler sig i termometeret. Termometeret er ikke 100% vandtæt og dannelsen og tabet af fugt er en naturlig proces.

 

Vedligeholdelse:

Rengøring af de indvendige dele af rygergrillen – grillristene kan rengøres med metalbørsten ved at fjerne det tørrede fedt. kogeristene kan rengøres med en børste, så det snavs, der er brændt Olie- og vandbade skal drænes for ophobet væske (fedt, vand) før rengøring. Karret kan skylles med vand. Rengøringsmidler anbefales ikke til rengøring af nogen del af ovnens indre.

 

En guide til at håndtere potentielle fejl og opnå et velsmagende slutresultat:

 

Fejl: Årsag: Sådan gør du:
Rygegrillen trækker ikke. Alle spjæld er helt lukkede, askeopsamlerne er fulde af aske. Kontroller spjældens placering.

Tøm askebakken for aske.

Ovnen fjerner sod. Fugtigt træ, forkert træsort. Brug tørt træ til at brænde. Brug træ med lavt tjæreindhold (elletræ, frugttræer, eg).
Sort (mørk) røg. Forkert brændstof, eller ovnen er kold. I en kold ovn er mørk røg normalt i starten. Brug tørt træ til opvarmning. Brug træsorter med lavt tjæreindhold. Vent, indtil ovnen når en højere temperatur.
Maden bliver tør i røggrillen. Temperaturen er for høj. Vandet er fordampet fra vandopsamleren Reducer temperaturen eller tilsæt vand.
Maden smager og ser kogt ud. For meget fugt. Tilsæt mindre vand. Det høje luftfugtighedsniveau tillader ikke røgen at trænge ind i maden.
Maden smager ikke røget. For meget fugt. Tilsæt mindre (eller intet) vand.
Kødet er ikke brændt, men stadig mørt. Som regel er temperaturen for lav. For lidt fugt. Hæv temperaturniveauet ved slutningen af ​​tilberedningen. Tilsæt eventuelt vand.
Kød eller fisk klæber til risten ved grilning. Opstår ved en stor temperaturforskel. Læg maden på en kold rist (tag den varme rist ud af ovnen for at køle af).
Ovnen har ikke været brugt i lang tid, og lågen eller lugen er svær at åbne.

 

Der kan være dannet rust mellem hængslerne. Hængslerne er fastgjort med en bolt-møtrik løsning. Løsn boltene lidt.
Ovnen har ikke været brugt i lang tid og ildstedet ruster indefra. Dette er normalt, stål ruster under fugtige forhold. Fjern løs rust med en stål- eller grillbørste. Gentag derefter ovninitieringsproceduren.

 

Mere information og tips om BBQ-madlavning kan findes på vores hjemmeside www.grillsymbol.dk

 

Garanti:

 

  • Produkterne og deres dele er forsynet med en fremstillings- og materialegaranti på 24 måneder. Garantien gælder kun hvis kunden har en kvittering.
  • Garantien dækker ikke instruktion i brug af produktet, vedligeholdelse, restaurering af det originale udseende eller rettelse af lignende defekter, der er opstået som følge af forkert brug.
  • Garantien dækker ikke normal slitage og defekter, der opstår som følge af normal slitage. Samt uvæsentlige fejl (ridser og lignende), der er opstået som følge af normal brug.
  • Hvis der er opstået en defekt eller mangel i garantiperioden, skal sælgeren kontaktes.
GrillSymbol Products