BBQ tenderloin (svinemørbrad)

Komponenter:

Flӕskefilét
Sort peber (grovmalet)
Salt

Forberedelse:

  • Rens mørbraden fra membraner, smagsӕt kødet med sort peber og salt.
  • Sӕt kødet direkte ind I BBQ ovnen efter kryderingen (i et helt stykke) til den rene hvide røg for tilberedelse (temperaturen cirka 80-90 grader i ovnen).
  • Fedtbakken bør I forvejen fyldes med vand. Fyld vand, mørkt øl, rødt vin og tørrede kryder i rygebakken (til den er delvis fyldt).
  • Kødet bør ikke blive “moppet” med noget inde i BBQ ovnen, eftersom vandbakken i ovnen giver tilstrӕkkelig fugtighed. Hele kryderingen af kødet skabes af sort peber, salt og intensiv hvid røg.
  • Normalt når det gӕlder flӕskekød betragter man kødet klart når den indre temperatur er +71oC. Men når det rører mørbrad er det allerede for tørt.  Det rekommenderes at tage mørbraden ud af ovnen når kødets indertemperatur er cirka + 65-66OC (tilberedelsetid i BBQ ovn er totalt 1 time).
  • Derefter skal kødet sidde i cirka 10 minutes. På den måde tillads kødet at eftervarmes bedre, afrinningen af kødsaften stoppes og kødets rygering bliver bedre før opskӕring (kødets rygering er en rød kant som fortӕller kvalitén af rygningen af kødet, større rød kant betyder bedre kvalitét på rygesmagen).
  • Skӕr cirka 1 cm tykke stykker af mørbraden til servering.