BBQ striploin(svineryggbiff )

Komponenter:

Ryggbiff af svinekød
Sort peber (grovmalet)
Salt
Blåbӕrs- eller anden “mop”-sovs til mopping

Forberedelse:

  • Smagsӕt ryggbiffen med sort peber og salt (gnid kryderne ind i kødet).
  • Sӕt direkte efter kryderingen ind i BBQ ovnen (i et helt stykke) til den hvide røg for at tilberedes (temperaturen rundt 90 grader i ovnen).

Fedtbakken i ovnen bør i forvejen fyldes med vand. Fyld vand, mørkt øl, rødt vin og tørrede kryder i rygebakken.

Tilberedning:

  • Tilfør ren hvid røg til kødet i cirka 1 time. Derefter tilbered kødet mere i BBQ ovnen i cirka 45 minutter, gennem at moppe kødet hver 15 minut med blåbӕrs ”mop”-sovs (kom også ”mop”-sovs på undersiden af kødet).
  • Normalt når det gӕlder flӕskekød betragter man kødet klart når den indre temperatur er +71oC. Men når det rører ryggbiff er det allerede for tørt.  Det rekommenderes at tage ryggbiffen ud af ovnen når kødets indertemperatur er cirka + 67OC (tilberedelsetid i BBQ ovn er totalt 1 time 45 min).
  • Derefter kom yderligere et lager “mop”-sovs på kødet og lӕg det ind i multilager aluminiumpapir (blanke side indad) og lad det sidde i cirka 15-20 minutter. På den måde tillads kødet at eftervarmes bedre, afrinningen af kødsaften stoppes og kødets rygering bliver bedre før opskӕring (kødets rygering er en rød kant som fortӕller kvalitén af rygningen af kødet, større rød kant betyder bedre kvalitét på rygesmagen).
  • Skӕr cirka 1,5 cm tykke stykker af ryggbiffen til servering. Tilfør varm“mop”-sovs.